PNL, USR şi UDMR nu participă la citirea moţiunii de cenzură

Preşedinţia şi celelalte partide de pe scena politică au reacţionat la criza internă din PSD.

Adăugat: 18 Iunie 2017
Ultima actualizare:18 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România are nevoie de un guvern stabil, în condiţiile în care are, în acest moment, o bună deschidere către SUA şi Europa.

Şeful statului a subliniat că această situaţie trebuie să se rezolve repede, mai ales că PSD este un partid mare.

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal spun că nu vor participa la citirea moţiunii şi că vor lua o decizie oficială faţă de situaţia politică actuală la începutul săptămânii.

Nici Uniunea Salvaţi România nu va fi prezentă în plen astăzi.

Liderul interimar al formaţiunii, Levente Elek, a criticat lupta dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu.

"Nu vrem să intervenim în acest circ. Cetăţenii nu sunt prezenţi în această dezbatere. Este o bătălie şi noi nu vrem să participăm la această luptă a lor internă. Astfel, am decis să nu participăm la votarea moţiunii de cenzură. O să decidem dacă se va ieşi din sală sau se va rămâne în sală şi nu se va vota", a spus acesta.

Poziţia UDMR asupra moţiunii va fi decisă chiar înaintea votului, până atunci, situaţia urmând a fi analizată pas cu pas.

Preşedintele Kelemen Hunor a declarat, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că nu vrea să arbitreze conflicte din PSD sau din alt partid.

"Vom discuta cu reprezentanţii guvernului, cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE şi cu oricine, dacă doreşte să avem o discuţie pe această situaţie creată. Nu vrem şi nu putem să decidem în ceea ce priveşte conflictele dintr-un alt partid", a decis Kelemen Hunor.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Claudiu Pădurean, aminteşte că UDMR are un acord de colaborare cu PSD, însă documentul nu face nici un fel de referire la moţiunile de cenzură.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza