PNL, USR şi PMP vor vota împotriva Guvernului Dăncilă

Argumentele pe care PNL, USR şi PMP le invocă pentru votul negativ se referă la programul de guvernare propus de PSD-ALDE şi la calendarul strâns pentru audieri şi votul în plen.

Adăugat: 29 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Lideri PNL
trimite pe mail

PNL, USR şi PMP au anunţat deja că nu susţin cabinetul propus de coaliţia de la putere PSD-ALDE. UDMR a precizat că va lua o decizie în cursul dimineţii.

Opoziţia anunţă la unison că votează împotriva cabinetului condus deViorica Dăncilă.

Argumentele pe care PNL, USR şi PMP le invocă pentru votul negativ se referă la programul de guvernare propus de PSD-ALDE şi la calendarul strâns pe care conducerea Parlamentului l-a decis pentru audieri şi votul în plen.

Liberalii au hotărât aseară că vor vota împotrivă, la vedere, la învestirea Cabinetului Dăncilă, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a făcut apel la parlamentarii care "mai au capul pe umeri şi un pic de sensibilitate faţă de soarta României" să facă la fel.

El a mai spus că o dată cu învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea va deveni premierul de facto şi a menţionat că marea majoritate a măsurilor înscrise în noul program de guvernare sunt copiate după cele din vechiul program, cu măsuri fiscale şi obiective de investiţii amânate pentru un an.

"Este o colecţie de inepţii şi un nou şir de minciuni gogonate, care nu au în spate absolut nici un fel de fundament, nu există nici o legătură între obiectivele înscrise în programul de guvernare nou şi Legea bugetului de stat pe 2018. Miniştrii care şi-au asumat realizarea acestor obiective, dintre care unele au termene 2019 sau 2020, nu şi-au citit filele de buget; habar n-au că în Legea bugetului de stat sunt obiective de investiţii pe care ei îşi asumă să le finalizeze pentru care există zero lei alocări în Legea bugetului de stat", a spus Ludovic Orban.

Şi USR a anunţat, prin vocea preşedintelui Dan Barna, că votează împotrivă, argumentând că guvernul propus de coaliţia PSD-ALDE este cel mai slab din ultimii ani.

Voturi împotriva vor veni şi de la parlamentarii PMP, în timp ce UDMR se reuneşte în această dimineaţă pentru a lua o decizie.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza