PNL, USR şi PMP contestă Legea de abilitare pentru ca Guvernul să emită ordonanţe

PNL, USR şi PMP au contestat astăzi la Curtea Constituţională Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, adoptată ieri în legislativ.

Adăugat: 6 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL
trimite pe mail

Iniţiativa de contestare a aparţinut PNL, care consideră că actul normativ nu respectă rigorile constituţionale pentru că domeniul legilor organice nu poate fi legiferat prin ordonanţe simple.

Astfel, liberalii apreciază că actualul cabinet poate uza de instrumentul ordonanţelor de urgenţă pentru care are nevoie doar de mobilizarea majorităţii guvernamentale PSD-ALDE, precizează un comunicat postat de site-ul PNL.

Amintim că deputaţii au votat ieri legea care abilitează guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Majoritatea parlamentară a susţinut că este nevoie de această lege, pentru ca executivul să funcţioneze aşa cum trebuie şi că toate actele normative adoptate în vacanţa parlamentară vor trece prin dezbaterea Parlamentului.

PNL a susţinut însă că sunt prea multe domenii pentru care Guvernul cere să fie abilitat în vacanţa parlamentară şi că acest lucru este neconstituţional.

"Nu bănuim Guvernul de necunoaştere a Constituţiei şi necunoaştere a legii, ci mai degrabă de interese ascunse", a spus ieri, deputatul liberal Raluca Turcan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza