PNL susține reforma salariilor bugetarilor

Liberalii susțin intenția Guvernului de majorare a salariilor bugetarilor.

Adăugat: 6 Aprilie 2016
Ultima actualizare:6 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Copreşedinta PNL Alina Gorghiu susţine intenţia Guvernului de a face o reformă a salariilor bugetarilor prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă.

Ea a spus astăzi că este de acord cu principiile declarate public ale acestei ordonanţe.

Alina Gorghiu a precizat că asupra proiectului de lege privind salarizarea unitară se va pronunţa atunci când textul actului normativ va putea fi consultat.

"Faptul că doreşte să coreleze şi să elimine neconcordanţele între aceleaşi funcţii din diverse instituţii, ministere care au salarizări diferite, e un lucru sănătos. De aici la ce se va regăsi în acea ordonanţă e cale lungă. O să avem o discuţie probabil şi cu primul-ministru. Nu vreau să mă pronunţ în schimb pe legea salarizării în domeniul bugetar, cea pe care o vede aplicabilă din 2018, am înţeles, pentru că nu am văzut nimic din acestă lege", a spus Alina Gorghiu.

Cpreşedinta PNL  a mai declarat că în condiţiile unui an electoral şi în lipsa unui guvern susţinut de o majoritate stabilă, nu consideră oportună dezbaterea în Parlament a legii salarizării unitare, pe care Guvernul o vede aplicabilă din 2018.

Guvernul a discutat în ședința de astăzi o ordonanță privind majorarea cu până la 20% a salariilor bugetarilor, din august.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza