PNL solicită sesizarea Comisiei de la Veneţia, cu privire la legile justiţiei

Liberalii au transmis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, în care solicită sesizarea Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei, potrivit unui comunicat de presă.

Adăugat: 10 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL consideră că modificările legislative asupra cărora trebuie să se pronunţe Curtea reprezintă un atac direct la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, o încălcare flagrantă a principiului colaborării loiale între autorităţile statului şi a procedurilor parlamentare de adoptare a legilor.

PNL reaminteşte că este singurul partid parlamentar care a contestat modificările aduse legilor justiţiei, demers făcut şi de instanţa supremă.

De asemenea, liberalii menţionează că procedura îi permite preşedintelui Iohannis să facă propria analiză şi să iniţieze o nouă contestare a acestora la CCR, dacă vor fi identificate noi temeiuri de neconstituţionalitate.

Şi USR a anunţat, astăzi, că va depune, până la sfârşitul acestei săptămâni, mai multe sesizări la Curtea Constituţională cu privire la modificările aduse legilor justiţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza