PNL solicită introducerea accizei la carburanți în condițiile negociate anul trecut

Preşedintele Crin Antonescu susţine că în perioada participrii la guvernare, liberalii au fost de acord cu acciza numai în condiţiile scăderii CAS sau a direcţionării noilor fonduri direct către autostrăzi.

Adăugat: 26 Martie 2014
Ultima actualizare:26 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

Liberalii îi solicită premierului Victor Ponta să introducă acciza majorată cu 7 eurocenţi în condiţiile negociate anul trecut.

În caz contrar, PNL va bloca această taxă în parlament.

Preşedintele Crin Antonescu susţine că în perioada participrii la guvernare, liberalii au fost de acord cu acciza numai în condiţiile scăderii CAS sau a direcţionării noilor fonduri direct către autostrăzi.

"Să nu fie neînţeleasă sau răstălmăcită, că PNL s-a răzgândit, că Antonescu, om rău, vrea să îi facă zile grele dlui Ponta, cu toate că împreună au pus taxa. Împreună am optat pentru această taxă, cu această condiţie. Nu e această condiţie, noi suntem împotriva intrării în vigoare. Acciză pentru autostrăzi, da, sau acciză împreună cu reducerea CAS-ului la angajator, da, acciză pentru a spori bugetul nediferenţiat din care alocă dânşii, după aceea, cum şi mai ales cui vor, nu", a spus Antonescu.

Dacă guvernul va introduce acciza şi nu va aplica până la 1 mai măsurile de stimulare fiscală promise, liberalii spun că este posibil să depună o moţiune de cenzură.

Acciza, dublată de măsuri fiscale

Premierul Victor Ponta a reafirmat, miercuri, în şedinţa de guvern, că acciza la combustibili se va aplica de la 1 aprilie, dar se vor lua măsuri fiscale care să păstreze competitivitatea transportatorilor români şi să combată concurenţa neloială.

Premierul a anunţat că, începând de joi, va intra în dezbatere publică un proiect de ordonanţă prin care să fie sprijiniţi transportatorii corecţi în recuperarea unei părţi din acciza pe care o vor plăti de la 1 aprilie.

"Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu şi cu domnul Şova, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală şi probabil chiar mâine o să puneţi în dezbatere textul ordonanţei prin care sprijinim transportatorii corecţi, cei care au facturi, pentru recuperarea unei părţi importante din acciza pe care o aplicăm de la 1 aprilie", a spus Ponta.

Premierul a mai ţinut să sublinieze că cei care fac evaziune fiscală nu au cum să recupereze, "pentru că probabil nici nu plătesc toate taxele şi pe aceia trebuie să-i combatem în tot ceea ce facem".Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza