PNL solicită Guvernului înfiinţarea unor noi secţii de vot în străinătate

Liberalii solicită înfiinţarea unui număr de secţii de vot în străinătate cel puţin egal cu cel din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2014.

Adăugat: 25 Iulie 2016
Ultima actualizare:25 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL solicită Guvernului aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care Ministerul Afacerilor Externe să înfiinţeze un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate.

Printr-o rezoluţie adoptată astăzi de conducerea centrală a partidului, liberali cer, totodată, ca procedura de înregistrare a celor care votează să poată fi transmisă prin poşta electronică.

Interesul românilor din diaspora pentru alegerile parlamentare rămâne în continuare scăzut.

Potrivit ultimelor date  comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă  doar 3.090 de cetăţeni români rezidenţi în străinătate au solicitat să fie înscrişi în Registrul Electoral.

Deşi în Spania trăiesc peste 800 de mii de români, mai puţin de 1500  au îndeplinit această procedură,  iar în Italia pentru votul prin corespondenţă s-au înregistrat doar 696 de cereri şi doar 84 de români au solicitat secţii de votare.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza