PNL: Situaţia de urmărit penal a premierului afectează aderarea la Schengen

Liberalii consideră că țările care contestă integrarea țării noastre în spațiul Schengen au în acest moment un argument în plus să facă acest lucru, ei referindu-se la situaţia premierului Ponta.

Adăugat: 6 Octombrie 2015
Ultima actualizare:6 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL
trimite pe mail

Purtătorul de cuvant al PNL, Ionuț Stroe a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că principalul motiv  al dificultăţilor dialogului autorităţilor române cu Consiliul JAI sunt legate de situaţia premierului Ponta, care este urmărit penal in dosarul Rovinari - Turceni.

"Acest dialog este influenţat de calitatea de inculpat a premierului şi niciodată această instituţie nu cred că şi-ar putea  permite să ia decizii  în legatură cu anumite ţări a căror conducere este implicată în fapte de natură penală. De altfel, indiferent de poziţia autorităţilor române puteam anticipa că, Consiliul JAI de astăzi nu va lua in discutie situaţia României tocmai  datorită situaţiei enunţate şi mai ales a dificultăţilor şi a stării de infuncţionalitate a spaţiului Schengen în perioada de maximă dificultate prin care întreaga Europa trece", a spus Stroe.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu a precizat că preşedintele Klaus  Iohannis i-a cerut demisia premierului  tocmai pentru a debloca accesul Romaniei la spatiul Schengen, informează redactorul RRA.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza