PNL, singur la alegerile parlamentare

Liberalii vor merge singuri în alegerile parlamentare din toamnă.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Propunerea în acest sens a celor doi co-preşedinţi ai partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, a fost votată cu unanimitate de Biroul Politic al PNL.

Decizia vine după ce în spaţiul public a fost vehiculată ideea unei fuziuni a PNL cu UNPR sau a unor alianţe cu Partidul Social Românesc sau Partidul Naţional Democrat.

De asemenea, se ştie că PNL a avut în ultima vreme mai multe discuţii în teritoriu cu UNPR pentru formarea de majorităţi în consilii judeţene după alegerile din 5 iunie.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a mai spus că PNL va avea colaborări la nivel parlamentar în sesiunea din toamnă, nu alianţe.

"Motivul este unul foarte simplu şi clar: suntem un partid cu blazon, un partid puternic, singurul partid de dreapta din România care poate câştiga alegerile parlamentare fără să aibă nevoie de vreo asociere, de vreo colaborare instituţională pentru alegerile parlamentare cu niciun alt partid, cu nicio altă structură politică", a explicat Ghorghiu.

Şi Vasile Blaga este convins că partidul poate obţine o victorie la alegerile din toamnă prin forţe proprii.

La finalul şedinţei Biroului Politic de astăzi, Vasile Blaga a mai anunţat că fuziunea PNL-PDL a fost finalizată la nivelul a încă 11 judeţe, iar până la jumătatea acestei luni acest proces ar urma să fie încheiat şi în restul judeţelor.

Tot până atunci va fi luată o decizie în ceea ce priveşte PNL Bucureşti, organizaţie fără preşedinte în acest moment după demisia lui Cătălin Predoiu ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile din 5 iunie când a candidat la Primăria Generală a capitalei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Dinu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza