PNL și USR vor merge la Cotroceni cu propuneri separate de premier

Negocierile dintre PNL, USR -PLUS şi UDMR în vederea formării noului cabinet, nu au dat niciun rezultat.

Adăugat: 13 Decembrie 2020
Ultima actualizare:13 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL şi USR vor merge luni la consultările de la Cotroceni cu propuneri separate pentru funcţia de premier.

Negocierile pentru formarea unui nou cabinet, la care a participat şi UDMR, au fost suspendate duminică, întrucât cele trei partide nu s-au înţelesul în privinţa împărţirii funcţiilor din guvern şi din parlament.

Negocierile între PNL, USR PLUS şi UDMR au fost reluate astăzi şi ele au avut ca principal obiectiv stabilirea unui candidat comun pentru funcţia de prim-ministru.

Discuţiile însă au eşuat pentru că PNL şi USR PLUS nu au putut ajunge la un numitor comun, aşa cum a declarat purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla.

Hegedüs Csilla: Negocierile astăzi au fost suspendate, deoarece nu s-a ajuns la înţelegere privind primul ministru. Mâine, la discuţia cu preşedintele ţării, PNL şi USR vor merge cu propria nominalizare de prim-ministru, iar UDMR va lua o decizie în acest sens mâine dimineaţă, la Consiliul Permanent al Uniunii.

Hegedüs Csilla a mai spus că, la propunerea UDMR, s-a stabilit să se introducă în protocolul coaliţiei PNL - USR PLUS - UDMR o clauză împotriva traseismului parlamentar.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza