PNL şi PDL vor fuziona sub numele PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL

Noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi Partidul Naţional Liberal. La prezidenţiale cele două partide vor merge pe formula unei alianţe electorale, cu un candidat comun.

Adăugat: 17 Iulie 2014
Ultima actualizare:17 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele PNL, Klaus Iohannis (stânga) şi preşedintele PDL, Vasile Blaga
trimite pe mail

Negocierile politice pentru unificarea dreptei s-au încheiat.

Liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohanis, au anunţat, cu puţin timp în urmă, că noua formaţiune se va numi PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, iar congresele de fuziune a celor două formaţiuni for avea loc în 26 iulie.

Sediul noului partid va fi la PDL, iar imnul rămâne "Verde înrourat", imnul folosit până acum de PDL.

"În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar - şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie - că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL, deci PNL+PDL. Sediul partidului va fi aici, aproape, în Modrogan 1 (sediul central al PDL - n.r.), imnul va fi cel pe care îl cunoaşteţi deja, 'Verde înrourat'', a declarat Blaga, la sediul PDL Bucureşti.

Liderul democrat-liberalilor a afirmat că statutul a urmărit cu foarte multă atenţie parcursul clar al celor două partide de până în 26 iulie de respectare a statului de drept, a valorilor PPE - demnitate, dreptate, libertate, solidaritate.

"Nu o să avem niciun document secret, atât statutul, cât şi protocolul de fuziune, programul politic, după ce vom desemna candidatul la Preşedinţie, programul acestuia, în septembrie programul partidului pentru români, toate vor fi publice şi veţi lua cunoştinţă de ele la momentul potrivit", a spus şeful PDL.

Alianţă electorală cu candidat comun la alegerile prezidenţiale

La alegerile prezidenţiale, PNL şi PDL vor candida ca o alianţă electorală, care-şi va desemna candidatul la începutul lunii august.

"După aprecierile mele şi ale domnului Iohannis, în jur de 4, 5 august, când vom avea şi echipa de campanie stabilită şi, bineînţeles, calendarul preelectoral şi electoral care este extrem de strâns. Cel mai târziu candidatul trebuie înscris la BEC în 15 septembrie, dar alianţa electorală în 8 septembrie. Până atunci trebuie strânse semnăturile necesare, obligatorii prin lege, pentru susţinerea candidatului", a spus Blaga, după o întâlnire PDL-PNL.

Numele alianţei electorale va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare.

Noul partid, creat "pentru a schimba România în bine"

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, ci pentru a schimba România în bine.

"'Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, acest partid este creat pentru a schimba România, pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim să câştigăm prezidenţialele cu candidatul unic pe care îl vom desemna la începutul lunii august, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016, să conducem România într-un drum mult mai bun, mult mai clar, în aşa fel încât să avem ceea ce probabil cu toţi ne dorim - o viaţă mai bună, ca şi oamenii să simtă că acest partid vine cu o strategie, vine cu o gândire clară pentru deceniul care urmează", a punctat Iohannis.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza