PNL sesizează Avocatul Poporului în legătură cu recentele ordonanţe guvernamentale

PNL depune la Avocatul Poporului o sesizare cu privire la ordonanţele adoptate recent de guvern.

Adăugat: 11 August 2017
Ultima actualizare:11 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit reporterului RRA, liberalii susţin că acestea sunt neconstituţionale şi îi cer Avocatului Poporului să se sesizeze în acest caz.

"PNL a depus o cerere de sesizare către Avocatul Poporului pentru Ordonanţa 54, cea care se referă la şcolile doctorale, şi pentru Ordonanţa 55, cea care se referă la plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt domnul Liviu Dragnea, aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt clare. Ce este îngrijorător este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, faţă de lucruri simple, legi, regulamente şi Constituţie", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după depunerea cererii la Avocatul Poporului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cererea vizează procedura în care a fost sesizat Parlamentul, punctând că în acest caz s-a încălcat Constituţia.

Reamintim că, în şedinţa din 8 august, executivul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă, cum ar fi cea referitoare la pensiile de serviciu şi cea privind plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilulului.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
11 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza