PNL sesizează Avocatul Poporului în cazul contractelor part-time

PNL va sesiza, săptămâna viitoare, Avocatul Poporului în legătură cu ordonanţă simplă a guvernului referitoare la contractele part-time.

Adăugat: 23 Iulie 2017
Ultima actualizare:23 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

PNL va sesiza, săptămâna viitoare, Avocatul Poporului în legătură cu recenta ordonanţă simplă a guvernului prin care se impune plata contribuţiei la asigurările de sănătate şi cea la asigurările sociale la nivelul salariului minim pe economie, în cazul contractelor part-time.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că această măsură fiscală nu poate fi introdusă prin ordonanţă simplă şi a încurajat firmele afectate să atace decizia în instanţă.

"Este adevărat că în legea de abilitare a guvernului, guvernul a primit dreptul de a emite acte normative cu valoare de lege în domeniul fiscal, dar Codul Fiscal este o lege organică. Conform Constituţiei, o lege organică poate fi modificată numai prin ordonanţă de urgenţă, or guvernul nu a adoptat o ordonanţă de urgenţă, pentru că dacă ar fi adoptat ordonanţă de urgenţă, era obligat să convoace Parlamentul, ci a adoptat o ordonanţă simplă, adică un act normativ cu un rang mai slab decât ordonanţa de urgenţă şi vom sesiza Avocatul Poporului pentru a ridica excepţia de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională", a explicat liderul PNL.

Noile reglementări privind obligativitatea angajatorilor de a plăti contribuţii sociale şi de sănătate pentru contractele part-time urmează să intre în vigoare la 1 august şi să se aplice veniturilor aferente lunii viitoare.

Potrivit unei decizii de joi a executivului, angajatorii vor putea plăti în continuare aceste contribuţii la nivelul sumei din contractul part-time doar în cazul elevilor, studenţilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
23 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza