PNL se contrazice cu UDMR pe tema Universităţii de Medicină de la Târgu Mureş

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat,la Târgu Mureş, că Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie nu poate să creeze o secţie separată de predare în limba maghiară, decât cu încălcarea legii.

Adăugat: 28 Februarie 2012
Ultima actualizare:28 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În opinia deputatului liberal, orice declaraţie a unui om politic, prin care se cere Universităţii de Medicină şi Farmacie să înfiinţeze o secţie de predare în limba maghiară sau altă limbă, înseamnă instigare la săvârşirea unei infracţiuni, respectiv abuz în serviciu.

Deputatul PNL consideră că niciunul dintre cei aflaţi la conducerea Universităţii nu poate fi obligat "să încalce legea".

"Nimeni din UDMR nu poate obliga Senatul, sau rectorul, sau prorectorul, sau decanul, sau prodecanul să încalce legea. Orice declaraţie a oricărui om politic, care cere UMF-ului să înfiinţeze secţie de predare în limba maghiară sau în japoneză, arabă sau alte limbi, înseamnă instigare la săvârşirea unei infracţiuni. Iar acea infracţiune se numeşte abuz în serviciu", a declarat Ciprian Dobre.

Ciprian Dobre, replicat astfel afirmaţiilor vicepremierului Markó Béla,  care, la sfârşitul săptămânii trecute, la reuniunea Reprezentantilor Unionali ai UDMR, a declarat, că nu poate fi de acord ca Legea educaţiei să fie aplicată parţial,  aşa cum se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

"Ori respectăm legea ca atare, inclusiv problemele interetnice delicate, ori nu putem continua împreună. (...) Aş recomanda ieşirea mea, în primul rând, în ce priveşte prezenţa UDMR în coaliţie şi la guvernare vom decide împreună", a spus Marko Bela, sâmbătă, la Târgu Mureş.

Deputatul PNL, Ciprian Dobre a adăugat că această situaţie va trebui să constituie obiectul moţiunii de cenzură a USL din această sesiune parlamentară.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza