PNL: Reforma din sănătate nu are şanse de reuşită

Senatorul PNL Minerva Boitan consideră că reforma din sistemul de sănătate nu are şanse de reuşită atât timp cât nu au fost stabilite ţintele acestei reforme.

Adăugat: 18 Martie 2012
Ultima actualizare:18 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Minerva Boitan, membru al Comisiei pentru sănătate publică a Senatului, a subliniat că fără o refinanţare a sistemului, orice măsură este inutilă.

În opinia parlamentarului liberal, ar trebui avută în vedere deblocarea posturilor din sănătate. 

”Domnul ministru ar trebui să ştie că înainte de a face această lege, ca să mai aibă personal cu care să lucreze în sectorul sanitar trebuie să deblocheze ordonanţa 34, prin care să se poată face angajări şi în acelaşi timp trebuie să renunţe la acea modificare a legii prin care au forţat unităţile sanitare să se încardeze în 70% din buget cu salarizarea”, a declarat, pentru RRA, senatorul PNL Minerva Boitan.

Reamintim că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, finalizarea pachetului de bază revizuit, care nu scoate din liste niciun medicament ori serviciu medical.

Pachetul legislativ reglementează accesibilitatea şi reduce durata de spitalizare pentru anumite afecţiuni.

"Pachetul de bază revizuit înseamnă că practic nu se atinge niciun fel de serviciu, niciun medicament nu este eliminat din pachetul de bază, dar accesibilitatea este foarte bine reglementată", a precizat Ritli, într-o conferinţă de presă.

În cazul unor medicamente foarte utile, foarte căutate, foarte necesare, uneori şi foarte scumpe, acestea vor fi "prescrise numai conform indicaţiilor şi nu în afara indicaţiilor".

"Vedeţi pe site-ul ministerului ce grupe de medicamente sunt interesate, dar să nu creadă nimeni că s-a tăiat vreun medicament de pe listă. Nu s-a eliminat nimic de pe listă, în cadrul pachetului de bază revizuit bolnavii beneficiază mai departe de acestea, dar acolo unde trebuie", a subliniat ministrul.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
18 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza