PNL propune dizolvarea Parlamentului României şi alegeri anticipate

Copreşedintele PNL, Alina Ghorghiu a anunţat că liberalii i-au propus preşedintelui Iohannis dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate.

Adăugat: 5 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency. ro Consultări preşedintele Iohannis cu liderii PNL
trimite pe mail

Alina Ghorghiu a reamintit că PNL cere alegeri anticipate încă din luna ianuarie, adăugând că în ultimii 25 de ani s-au făcut foarte multe greşeli ale clasei politice şi că este momentul să se schimbe complet clasa politică.

Ghorghiu a precizat că liberalii nu au discutat cu preşedintele Iohannis nicio altă variantă şi nici nu au avansat vreun calendar.

"Este momentul în care ar trebui să găsim o soluţie de consens care să ducă la modernizarea României, care să ducă la un parlament legitim, care să poată genera un guvern legitim şi care la rândul lui să pună în practică un proiect pe care să ni-l asumăm cu toţii", a spus Alina Ghiorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că mesajul PNL în legătură cu alegerile anticipate nu este o noutate pentru preşedintele Iohannis şi a anunţat că e posibil să mai fie încă o rundă de consultări cu partidele parlamentare.

În context, Ghorghiu a salutat ideea preşedintelui de a se consulta cu reprezentanţii societăţii civile şi crede că în urma acestor consultări se vor cristaliza şi nişte soluţii.

La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga a declarat că proiectele pe termen lung pentru dezvolarea României sunt cele care pot fi asumate doar de un guvern puternic, ce poate fi susţinut doar de un parlament credibil, subliniind că doar alegerile anticipate sunt cele care pot duce la un astfel de guvern.

El a precizat că alegerile anticipate vor putea fi organizate după noua lege a alegerilor generale.

Prezent de asemenea la consultările cu preşedintele Iohannis, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

Acesta a spus că şi preşedintele Iohannis consideră că alegerile anticipate reprezintă "soluţia cea mai rezonabilă" deşi a admis că este destul de dificil.

AUDIO DECLARAŢIILE CELOR TREI LIDERI AI PNL

 
Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza