PNL propune ca parlamentarii cu condamnări cu suspendare să-şi piardă mandatul

Parlamentarii PNL vor promova o serie de modificări legislative prin care senatorii şi deputaţii care primesc condamnări cu suspendare să îşi piardă mandatul.

Adăugat: 11 Iulie 2016
Ultima actualizare:11 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Politic al PNL de astăzi.

Prin această iniţiativă legislativă, liberalii propun modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului astfel încât un parlamentar condamnat să nu îşi mai poată exercita mandatul.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că este normal ca parlamentarii să rămână fără mandat, la fel cum se întamplă în cazul aleşilor locali, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

"Decizia Curţii Constituţionale spune un lucru foarte simplu: aleşii locali care au o hotărâre de condamnare, chiar şi cu suspendare, îşi pierd de drept mandatul de ales local. De ce parlamentarii nu ar beneficia de acelaşi tratament ca şi aleşii locali?", s-a întrebat retoric Ghorghiu.

 Ea a mai precizat că iniţiativele legislative care aduc o poziţionare identică între aleşii locali şi parlamentarii care sunt condamnaţi se referă mai întâi la modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor şi a Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Alina Ghorghiu a anunţat că proiectele privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi hotărârile de modificare a regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului vor fi depuse luni sau cel mai târziu marţi.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza