PNL: Proiectul Codului silvic nu respectă normele europene în vigoare

Liberalii susțin că în forma sa actuală, proiectul noului Cod silvic nu rezolvă problemele cu care se confruntă silvicultura românească şi nici normele europene în vigoare.

Adăugat: 5 Mai 2015
Ultima actualizare:5 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Lucia Varga, deputat PNL
trimite pe mail

PNL va depune şi susţine în comisiile de specialitate amendamente la noul Cod Silvic, în concordanţă cu cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis la sfârşitul lunii martie.

În forma sa actuală, legea nu rezolvă problemele cu care se confruntă silvicultura românească şi nu respectă normele europene în vigoare, consideră deputatul Lucia Varga, fost ministru al pădurilor şi apelor.

Ea a anunţat astăzi că liberalii vor vota împotriva acestui proiect în cazul în care amendamentele propuse de ei nu vor fi aprobate de social-democraţi.

Lucia Varga a recomandat de asemenea invitarea Consiliului Concurenţei la dezbaterile din comisiile de specialitate pentru definirea formei corecte a accesului la resurse în cazul agenţilor economici din industria mobilei.

"PNL susţine necesitatea modernizării silviculturii româneşti şi un act normativ care să respecte bunele practici din Europa. Numai aşa vom putea reduce tăierile ilegale, vom milita în continuare pentru sprijinirea proprietarilor de păduri, stimularea menţinerii şi extinderii suprafeţelor forestiere, încât să primeze funcţia de protecţie a pădurii, şi nu numai funcţia economică", a spus Lucia Varga.

Deputatul Lucia Varga a mai precizat că România riscă o procedură de infringement pentru nerespectarea legislaţiei privind libera circulaţie a mărfii şi concurenţa, în cazul în care noul Cod Silvic va intra în vigoare în forma actuală.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza