PNL pregăteşte un proiect de lege privind salarizarea

PNL va depune, la începutul lunii februarie, in Parlament, un proiect de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor, anunţă deputatul liberal Florin Roman.

Adăugat: 19 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El  ii invită pe parlamentarii social-democraţi să susţină proiectul PNL despre care spune că a fost  deja discutat cu marile confederaţii sindicale, cu structurile asociative ale autorităţilor locale şi cu reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Reprezentantul PNL  susţine că iniţiativa liberalilor  va pune capăt inechităţilor  şi dezechilibrelor existente în acest moment în domeniul salarizării bugetare.

"Prevederile proiectului rezolvă nu doar inechitățile dintre angajații aceleiași instituții, dar și dezechilibrele existente între instituțiile bugetare. Dacă dorim performanțe profesionale și creșterea calității serviciului public trebuie să rezolvăm aceste probleme, iar proiectul elaborat sută la sută de specialiștii PNL va asigura o salarizare unitară , echilibrată a angajaților din sectorul bugetar", se arată în comunicatul PNL.

În plus, proiectul  va avea un impact bugetar de doar 26 miliarde lei, comparativ cu Legea salarizării unitare adoptată în 2010 şi care nu a fost însă aplicată.

Aceasta ar avea un impact asupra bugetului de 54 miliarde de lei.

Proiectul se va aplica  în etape, în trei ani şi jumătate, se mai arată în comunicat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza