PNL pledează pentru un guvern de tehnicieni

Liderul PNL, Crin Antonescu, spune că urgenţă României ar fi un guvern de tehnicieni, oameni cu credibilitate în faţa populaţiei.

Adăugat: 8 Mai 2010
Ultima actualizare:8 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Antonescu a afirmat că  oamenii care ar trebui sa formeze un guvern trebuie să aibă credibilitate în faţa populaţiei.

"Urgenţa României ar fi un guvern de oameni, numai de tehnicieni, de oameni gen Isărescu, care să ia niste masuri cu gândul numai la situaţia economică, liberi de alte presiuni ale clientelei politice, ale partidului si sa aibă credibilitate în faţa populatţei, în faţa celor care suportă să ceară solidaritate sociala si care sa aibă capacitatea, prin competenţa lor profesională, ca oameni si cu pregătire economica si cu experienţă şi cu relaţii interne si internaţionale cu instituţii economice-financiare-bancare să vină cu soluţii. Să spuna, «da, avea dreptate ala cu 10 la suta» sau «nu, nu aia era soluţia, scădem TVA, mişcam ceva»", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca un guvern trebuie sa gândeasca niste soluţii pentru ca "economia sa se miste".

"Principala provocare în acest moment este ieşirea celor care conduc acum România din captivitatea si cercul vicios provocat de clientela politică. Eu am spus că acest prizonierat al decidenţilor politici din România, din mai toate partidele, în magma acestei clientele sufoca, încet - încet România. Ramânerea PDL la guvernare, ceea ce e foarte probabil, mai ales ca şi preşedintele a arătat că trebuie stabilitate, e scenariul cel mai probabil si cel mai rau. Despre un Guvern de uniune naţionala nu cred ca poate fi vorba. Despre alegeri anticipate eu am vorbit ca vor fi într-un viitor când vor fi ele posibile", a mai afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a mai susţinut ca liberalii nu doresc ca lucrurile din România sa ajungă ca în Grecia.

"Violenta nu rezolva niciodata nimic. Violenţa nu rezolva nicio problema, ea creează probleme suplimentare. Nu încurajăm în niciun fel si nu credem ca e bine ca ceea ce înseamnă confruntarea de nivel politic la nivel sindical sa ajungă în stradă şi mai ales sa ajungă în violenţa", a declarat presedintele PNL.

Crin Antonescu s-a întâlnit, vineri, la Arad, cu liderii organizatiei locale PNL, iar în cursul diminetii a vizitat un târg educational.

Liberalii pledează pentru alegeri anticipate

Liberalii afirmă că actualul Guvern a disipat energiile naţionale şi susţin că ar fi nevoie de alegeri anticipate.

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat , la Brăila, că este necesar să se echilibreze cheltuielile, să se relanseze economia, să se defiinţeze anumite ministere şi să se înjumătăţească numărul secretarilor de stat.

Liderul liberal doreşte şi diminurea aparatului prezidenţial şi un audit la ministere pentru a controla cheltuielile acestor instituţii.
 Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
8 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza