PNL, "pivotul" dreptei

PNL este dintre toate formaţiunile care se revendică a fi de dreapta, cea mai puternică, susține președintele liberal, Crin Antonescu.

Adăugat: 20 Mai 2014
Ultima actualizare:20 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

PNL nu are intenţia de a demara discuţii privind unificarea dreptei, afirmă preşedintele Crin Antonescu.

El a declarat, la Constanţa, că PNL este un partid puternic, ce şi-a asumat rolul de pivot al dreptei.

"Partidul Naţional Liberal este dintre toate formaţiunile care se revendică a fi de dreapta, indiscutabil cea mai puternică şi sperăm ca şi aceste alegeri vor confirma acest lucru. Noi suntem preocupaţi ca dreapta să fie cât mai puternică, dar cred că această discuţie trebuie să pornească pe idei, pe proiecte, cum ar fi, de pildă, acest program pe care noi l-am lansat", a spus Antonescu.

Votul la europarlamentare, "un test important"

Votul de duminică reprezintă un test important pentru România, în perspectiva alegerilor prezidenţiale, afirmă reprezentanta Partidului Mişcarea Populară, deputatul Elena Udrea.

"România dă un test duminică, un test care nu se referă doar la alegerile pentru Parlamentul European, nu se referă doar la poziţia României în Uniunea Europeană, ci este un test mult mai important, care se referă la viitorul acestei ţări, cel puţin pe următorii 10 ani", susține Elena Udrea.

Onofrei: Trebuie să promovăm investițiile

Candidatul PDL, Orest Onofrei, a declarat la Suceava că România are nevoie de promovarea proiectelor în domeniul turismului, sprijinirea tinerilor fermieri şi susţinerea produselor tradiţionale.

"Trebuie să promovăm investiţiile, ca să ne protejăm oamenii care locuiesc în anumite zone. Politica Agricolă Comună are în program să protejeze comunităţile care trăiesc doar din agricultură. Cei care trăiesc din agricultură, cum este şi zona Dornelor, sunt ca şi zonele monoindustriale: dacă moare industria dintr-o zonă, moare şi localitatea", a spus Onofrei.

PRM propune retehnologizarea României

Partidul România Mare are proiecte care vizează retehnologizarea României în ceea ce priveşte extinderea reţelei de telefonie fixă sau Internet.

Candidatul partidului, Victor Iovici, spune că o bază de plecare pentru dezvoltarea IT a României o reprezintă infrastructura de fibră optică a CFR, informează un comunicat primit la redacţie.

Pașcu: E important ca reprezentanții stângii să câștige

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, a declarat, la Târgu Jiu, că de rezultatul alegerilor europarlamentare depinde cine va fi preşedintele Comisiei Europene.

În acest context, el a precizat de ce este important ca reprezentanţii stângii să câştige aceste alegeri.

"Sunt două, să spunem, şcoli de gândire care se ciocnesc în momentul de faţă, una a popularilor, care au mers pe austeritate, au mers pe sprijinirea băncilor, pe tăieri de salarii, şi de cealaltă parte, avem această altă şcoală de gândire a noastră, care merge pe creştere economică, crearea de locuri de muncă", a spus Ioan Mircea Paşcu.

Campanie de conștientizare a tinerilor

Consiliul Tinerilor din România a organizat o campanie naţională de informare şi conştientizare pentru atragerea tinerilor spre politică.

Politicienii, invitaţi la dezbaterea "Tinerii în centrul politicilor europene", au prezentat câteva soluţiile pentru a creşte interesul tinerilor faţă de politică.

Candidatul Partidului Alternativa Socialistă, Lucian Sârbu, propune stimularea angajării tinerilor prin acordarea de facilităţi.

El consideră că aceste măsuri, de implicare a lor în economie, trebuie să primeze integrării tinerilor în politică.

"Dacă generaţiile trecute au intrat pe piaţa muncii în nişte condiţii foarte favorabile, generaţiei actuale i se cer o grămadă sacrificii ca să facă acelaşi pas pe care l-au făcut generaţiile dinaintea lor. Până când tinerii nu se vor simţi cu adevărat cetăţeni respectaţi din punct de vedere economic, noi nu credem că ei vor putea fi cu adevărat integraţi şi politic şi, de aici, neparticiparea", a spus Lucian Sârbu.

Candidatul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, este de părere că politicienii pot creşte numărul locurilor de muncă pentru tineret prin scăderea fiscalităţii.

"Nouă ne trebuie o fiscalitate redusă, asta vreau să vă propun, taxe mici, ca dumneavoastră să vă angajaţi de la 16 ani, o strategie de atragere, în primul rând, a capitalului străin şi apoi, dacă avem cât avem, capitalului român în investiţii pe piaţa liberă. Nu credeţi în promisiunile birocraţilor, care în viaţa lor nu au făcut o afacere, nu credeţi că guvernul face joburi sau slujbe", a susținut Mihail Neamţu.

Candidatul Partidului Verde, Florin Brabete, spune că la nivel european verzii susţin implicarea tinerilor în politică şi în economie.

În opinia sa, participarea acestora la viaţa politică vine doar din proprie convingere.

"Totul vine din maturitatea dumneavoastră, din maturitatea în gândire, din opţiunile pe care le aveţi, începând de la crearea locurilor de muncă, de la industria verde, promovarea energiilor verzi, a unei agriculturi bio. Grupul Verzilor Europeni promovează tinerii în toate funcţiile politice", a declarat Brabete.

Pe durata acestei campanii electorale, Consiliul Tinerilor din România a mai organizat dezbateri asemănătoare la Iaşi şi Timişoara.

25 mai, un nou început

Candidatul independent Valentin Dăeanu îşi reafirmă speranţa ca data de 25 mai să reprezinte un început pentru o altfel de Românie.

Acest deziderat poate deveni realitate doar printr-un vot masiv de blam acordat întregii clase politice, precizează un comunicat primit la redacţie.



Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Reporter:
Mugur Mihăiță
Adăugat:
20 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza