PNL pegătește o moțiune pe sănătate

Liberalii vor depune săptămâna viitoare o moţiune împotriva ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, din cauza problemelor generate de diferenţele salariale.

Adăugat: 22 Aprilie 2018
Ultima actualizare:23 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal va depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, însă documentul va fi înregistrat în momentul în care vor fi cele mai mari şanse să fie aprobat, a declarat,  la Botoşani, liderul PNL, Ludovic Orban.

Până atunci, însă, liberalii vor depune săptămâna viitoare o moţiune împotriva ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, din cauza problemelor generate de diferenţele salariale.

În document se va cere şi demisia ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iniţiatoarea proiectului de act normativ referitor la sporurile şi majorările salariale din sănătate.

Preşedintele liberal, Ludovic Orban, mai spune că actuala coaliţie de guvernare are tentativa de naţionalizare a Pilonului II de pensii.

"La ora actuală există peste 4,1 milioane de români care au contribuit la Pilonul II de pensii ai căror bani sunt puși în pericol de guvernul actual și de coaliția PSD-ALDE. Intenția clară a Guvernului este de a pune mâna pe acești bani. Primul pas a fost făcut deja: reducerea procentului de contribuție de la 5,1% la 3,75%. Al doilea pas va fi modificarea legii, astfel încât să-i determine pe cât mai mulți dintre angajații care contribuie să nu mai contribuie la Pilonul II de pensii, mințind oamenii că există un randament al Pilonului I de pensii și că acest randament este mai mare decât randamentul Pilonului II de Pensii. Toate sunt minciuni; doar Pilonul II de pensii are randamente", a spus Ludovic Orban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2018
Ultima actualizare:
23 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza