PNL-PDL, majoritari în teritoriu; USD deţine Guvernul şi Parlamentul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că scena politică se echilibrează, PNL-PDL având majoritate în teritoriu, iar alianţa PSD-UNPR-PC, la Parlament şi Guvern.

Adăugat: 3 Iunie 2014
Ultima actualizare:3 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul social-democraţilor a spus, marţi, după şedinţa USD la grupul PSD din Senat, că la nivel de teritoriu există o nouă majoritate formată din PDL-PNL.

El a adăugat că important e ca noua majoritate să respecte legea.

"Asta e, o să fim în opoziţie la nivel local. Până la urmă scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament şi la Guvern, ei conduc tot teritoriul, baronii lor, domnul Filipescu, domnul Petrache o să facă ce vor în teritoriu, să sperăm doar că respectă legea. Nu ştiu ce vor face majorităţile PNL-PDL, sigur că va fi un blocaj, pentru că ei probabil se vor apuca să schimbe toţi oamenii, nu ştiu, ce fac ei în teritoriu", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a admis şi că se poartă discuţii  în teritoriu cu cei de la PP-DD să rămână alături de PSD-UNPR-PC în opoziţie, la nivel de teritoriu.

"Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că practic în teritoriu peste tot se schimbă majorităţile şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care am adus atâţia consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecţi atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar şi în opoziţie să nu fim singuri şi putem evident şi discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în consiliile judeţene. Putem să facem şi o alianţă la nivel de Parlament dacă este vorba de proiecte legislative comune", a susţinut premierul.

El s-a arătat optimist că partidul lui Dan Diaconescu-PP-DD nu o să facă o "alianţa Iohannis-Blaga".

"Ei cu siguranţă nu vor să treacă în alianţa pro-Băsescu, alianţa Iohannis-Blaga şi atunci e normal să putem să colaborăm şi la nivel parlamentar şi local. Nu ştiu în câte judeţe, dar ştiu că ei se apucă de schimbat toate majorităţile PNL-PDL şi o să vedem în funcţie de cum se derulează lucrurile în continuare", a susţinut Ponta.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
3 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza