PNL onorează invitaţia la dialog a FMI

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, ca liberalii au decis să onoreze invitaţia FMI de a discuta despre situaţia economica a României.

Adăugat: 2 August 2010
Ultima actualizare:2 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL aşteaptă de la reprezentanţii Fondului clarificări în legatură cu soluţiile pe care le-au discutat cu Guvernul României.

 
"Biroul Politic Central a luat act de invitaţia făcută de delegaţia FMI pentru o întâlnire cu conducerea PNL, obiectul facându-l discutarea situaţiei economice a României. Aşteptăm din partea FMI câteva clarificări în legatură cu soluţiile pe care le-a discutat cu reprezentanţii Guvernului şi ai Băncii Naţionale", a declarat Vosganian, la finalul şedinţei Biroului Politic Central.


Delegaţia PNL care se va întâlni marţi cu oficialii FMI va fi formata din preşedintele partidului, Crin Antonescu, vicepresedinţii Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu si Varujan Vosganian, a precizat liberalul.  Întâlnirea va avea loc la ora 17.00, la sediul PNL.


Întrebările liberalilor către FMI


Vosganian a adăugat că liberalii vor întreba FMI de ce este nevoie de reducerea salariilor cu 25% si de creşterea TVA "dacă e adevarat ca ţintele de deficit la 3 luni au fost îndeplinite şi cele la 6 luni au fost îndeplinite, fara sa trebuiască să se reducă salariile, pensiile sau să se crească TVA".


 "Din doua, una: ori aceste îndepliniri sunt adevărate si atunci trebuie să se revină urgent la această măsură (n.r. nivelul initial al TVA ), sau să se reconsidere o reducere la 5%, ca în Spania, ori să se accepte ca e nevoie de asta, dar să ni se spună realitatea. Pentru ca o democraţie nu se bazează doar pe echilibrul puterilor în stat, ci si pe faptul că Guvernul se situeaz în adevar şi realitate", a comentat liderul PNL, citat de News In.


Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat luni că delegaţia FMI a solicitat o întrevedere conducerii social-democratilor, însă aceasta a fost refuzată, deoarece este "tardivă şi inutil", în condiţiile în care deciziile au fost deja luate de catre FMI si Guvern.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza