PNL nu va vota un guvern PSD

PNL va face toate eforturile pentru a împiedica învestirea unui cabinet social-democrat, a afirmat preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Adăugat: 26 Iunie 2017
Ultima actualizare:26 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

UPDATE Partidul Naţional Liberal nu va vota un guvern PSD şi va face toate eforturile pentru a împiedica învestirea unui cabinet social-democrat, a afirmat preşedintele partidului, Ludovic Orban.

El a precizat că PNL nu a reuşit să coaguleze, în jurul său, o majoritate parlamentară şi, ca atare, nu poate face o propunere de premier.

Ludovic Orban a mai spus că cea mai bună soluţie pentru situaţia actuală o constituie alegerile anticipate.

----------------------

O şedinţă pentru stabilirea stategiei la consultările de la Cotroceni are loc la conducerea PNL.

Este însă puţin probabil ca liberalii să mergă cu o propunere de premier la discuţiile cu şeful statului şi se pare că ar prefera varianta alegerilor anticipate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat înaintea şedinţei cu liderii de filiale că a avut discuţii exploratorii cu partidele din opoziţie, în încercarea de a constitui o majoritate parlamentară fără PSD.

El a admis însă că este foarte dificil să se formeze o astfel de majoritate şi a precizat că nu poate da garanţii în acest sens.

"Este foarte dificilă. Eu v-am spus de data trecută că purtăm aceste discuţii şi investigăm posibilitatea de a forma o majoritate parlamentară fără PSD. Să zic, sunt câtvea semne încurajatoare, dar încă nu ne-am apropiat de acest obiectiv", a spus Ludovic Orban.

PNL va stabili în şedinţele de astăzi componenţa delegaţiei care va merge la consultările cu şeful statului, dar, şi mai important, mandatul cu care se va prezenta la aceste discuţii.

Ludovic Orban a amintit că liberalii nu vor vota un guvern PSD şi că alegerile anticipate sunt în opinia lor cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criza actuală.



Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza