PNL "nu se grăbește să intre la guvernare"

Deputatul liberal Raluca Turcan susține că se poate vorbi de preluarea guvernării numai în urma unor alegeri anticipate sau la termen.

Adăugat: 28 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, vicepreședinte PNL
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că PNL nu se grăbeşte să intre la guvernare.

Ea a precizat care sunt prioritatile pe termen scurt ale noului partid.

Raluca Turcan a mai spus că, după îndeplinirea acestor obiective, pe termen scurt, se poate vorbi de preluarea guvernării, dar în condiţii de legitimitate populară, adica alegeri parlamentare la termen sau anticipate.

În ceea ce priveşte o posibila moţiune de cenzură, Raluca Turcan a spus ca PNL va folosi acest instrument parlamentar când el va avea efect.

Liderul liberal a ţinut însă sa precizeze că cei care au plecat din PNL nu vor fi primiţi înapoi.

Referitor la anunţul ieşirii de la guvernare a UDMR, Raluca Turcan consideră că este o dovadă a înţelegerii, de către liderii formaţiunii, a votului dat de maghiarii din România.

Ea a evitat să spună concret dacă au început negocieri între PNL şi UDMR, dar a subliniat că discuţii pentru o susţinere parlamentară a unor proiecte vitale pentru România ar fi un pas înainte.

Printre aceste proiecte, Raluca Turcan a menţionat votul prin corespondenţă sau pachetul de legi pentru stimularea economiei.

De asemenea, deputatul a anunţat că va relua în Parlament proiectele de legi privind audiovizualul şi posturile publice de radio şi televiziune, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.
 Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza