PNL: Noul Codul fiscal trebuie dezbătut în Parlament

Liberalii cer dezbaterea Codului Fiscal în Parlament și exclud posibilitatea adoptării lui prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Adăugat: 19 Iulie 2015
Ultima actualizare:19 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Noul Cod fiscal trebuie dezbătut în Parlament, spun liberalii, care exclud posibilitatea adoptării actului normativ prin asumarea răspunderii guvernului.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a solicitat din nou ieri Executivului să realizeze studii de impact care să arate că măsurile din noul Cod fiscal pot fi susţinute în practică.

"Eu exclud ideea unei angajări, unei asumări de răspundere din partea premierului, pentru că ar fi o bătaie de joc la adresa populaţiei din România, la adresa mediului de afaceri din România să-ţi angajezi răspunderea pe o proiecţie, în condiţiile în care tu nu ai consensul forţelor politice. De ce? Pentru că nu asiguri stabilitatea legislaţiei pe termen mediu şi lung", a spus Alina Gorghiu.

Liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, spune că vor exista consultări, astfel încât să fie găsită cea mai bună soluţie pentru aplicarea cât mai curând a măsurilor fiscale.

"Fac apel la liderii PNL de a susţine în continuare implementarea Codului fiscal, care este şansa României, pentru că România şi românii au nevoie de reducerea fiscalităţii. Reducerea taxării înseamnă creşterea investiţiilor, ceea ce conduce la crearea de locuri de muncă, ceea ce conduce, mai departe, la mai mulţi bani şi la bunăstare pentru români",  a susținut Rovana Plumb.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, afirmând că punerea sa în aplicare în actuala formă ar genera implicaţii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru următorii ani.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza