PNL, mediator pe scena politică

Liberalii au invitat partidele politice parlamentare la consultări pe probleme punctuale privind deblocarea crizei parlamentare, dar şi pe subiecte ce ţin de interesul naţional.

Adăugat: 15 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat , după şedinţa conducerii PNL, că propune o agendă foarte serioasă de discuţii cu partidele politice parlamentare, care să depăşească chestiunile punctuale  din acest moment: blocajul din Camera Deputaţilor, discuţiile pe anumite legi sau probleme legate de Regulamentul Camerei Deputaţilor.


El a adăugat că liberalii doresc să instituie consultări pe teme care ţin de funcţionarea principalelor instituţii ale statului şi de raportul putere-opoziţie.


"Dorim să discutăm şi pe termen mai lung , reformele din educaţie, sănătate,pensii, dorim să căutăm puncte de consens", a spus Crin Antonescu.


Puterea "nu doreşte să dialogheze
"


Liderul PNL a spus că după ce preşedintele României a propus un moratoriu , asistăm la o radicalizare a acţiunilor puterii, în contraducţie cu afirmaţiile şefului statului.


El a exemplificat cu faptul că premierul Emil Boc merge mai departe cu angajarea răspunderii pe Legea educaţiei, declaraţiile PDL arată că Roberta Anastase va fi menţinută pe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor , iar în discursul premierului nu există nicio dorinţă de dialog.


Crin Antonescu a mai spus că , deşi liderii UDMR confirmaseră  participarea la consultările cu PNL, aceştia refuză acum invitaţia , sub ameninţarea PDL."Noi mergem la discuţii cu cine va veni acolo", a spus crin Antonescu.


PNL a adresat o invitaţie la consultări partidelor politice parlamentare pentru luni, dar PDL şi UDMR au declinat invitaţia.Mai mult, premierul Emil Boc i-a făcut o contra-ofertă lui Crin Antonescu, afirmând că  că îl aşteaptă pe liderul PNL la întâlnirea coaliţiei de guvernare.


Antonescu a afirmat că nu refuză niciun dialog cu nimeni, admite nevoia unui dialog între putere şi opoziţie  dar asta nu înseamnă că intenţionează  să colaboreze la guvernare cu PDL.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza