PNL iniţiază un proiect legislativ pentru stingerea datoriilor celor care au credite ipotecare

Deputatul PNL Daniel Zamfir a depus la Biroul Permanent o propunere legislativă menită să înlesnească eliberarea de datorii a persoanelor care nu mai pot achita un credit ipotecar.

Adăugat: 21 Mai 2015
Ultima actualizare:21 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Zamfir, deputat PNL
trimite pe mail

Iniţiativa prevede ca, în cazul în care un datornic nu mai poate plăti rata, casa să fie cedată băncii, iar debitorul nu va mai trebui să achite diferenţa pentru acoperirea totală a creditului ipotecar, informează redactorul RRA.

Deputatul liberal a explicat că, proiectul legislativ este atât în favoarea persoanelor fizice cât şi în interesul bancilor.

"Acest proiect de lege este în favoarea atât a persoanelor fizice, cât şi în favoarea băncilor. A persoanelor fizice, pentru că se eliberează rapid de această datorie, iar în favoarea băncilor este pentru că băncile pot introduce rapid în circuitul civil aceste imobile, fără să mai fie nevoie să constituie provizioane pentru sumele respective",  a spus Zamfir.

Acesta a subliniat, că, din cauza crizei imobiliare, în multe situaţii, valoarea imobilului ipotecat la bancă nu mai acoperă valoarea creditului.

Daniel Zamfir a mai susţinut că iniţiativa sa nu este împotriva Legii insolvenţei persoanei fizice.

"De asemenea, indiferent de poziţia pe care ar avea-o băncile pe acest subiectiv, poziţia PNL este una foarte fermă, noi trebuie să protejăm atât clientul, cât şi băncile. Introducerea rapidă în circuitul civil a acestor imobile nu face decât să elibereze debitorul", a mai spus Zamfir, citat de Agerpres.

De menţionat că proiectul de lege a fost semnat de 156 de parlamentari.Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza