PNL, îngrijorat de impactul unor eventuale taxe şi impozite asupra companiilor private

PNL atrage atenţia că măsuri precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate sau creşterea artificială a salariului minim vor fi suportate de companiile private din România.

Adăugat: 10 Iulie 2017
Ultima actualizare:10 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Într-o dezbatere intitulată "SOS Mediul de Afaceri", liderul liberal, Ludovic Orban, şi-a arătat îngrijorarea faţă de impactul pe care astfel de măsuri îl vor avea asupra dezvoltării economice a ţării.

"Întâi asiguri creştere economică, după aia distribui resursele, care sunt câştigate în urma procesului de creştere economică. Nu te apuci tu întâi să desemnezi cine este câştigător unei eventuale creşteri economice care apare în România şi dupa aia să vezi dacă îţi vin banii ca să plăteşti banii rezultaţi din creşterea economică", a spus Ludovic Orban.

În aceeaşi dezbatere, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Atanasiu, a pledat pentru eliminarea diferenţelor care se fac între firmele româneşti şi cele străine, întrucât între acestea este nevoie de colaborare.

Conform datelor prezentate de Biroul european de statistică Eurostat, România a avut cea mai mare crestere economica procentuală din Uniunea Europeana în primul trimestru al anului 2017: 5,6% faţă de primul trimestru al anului 2016 şi 1,7% faţă de trimestrul IV al anului 2016.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza