PNL începe discuţiile pentru modificarea Legii votului prin corespondenţă

Conducerea PNL va discuta cu ministrul Maria Ligor despre modificarea Legii votului prin corespondenţă, anunţă liderii liberali.

Adăugat: 2 August 2016
Ultima actualizare:2 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Conducerea PNL se întâneşte, în această săptămână, cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor, pentru a discuta despre modificarea Legii votului prin corespondenţă.

"Vrem tare mult să vedem cum va fi această ordonanţă pentru că este extrem de important ca românii din diaspora, care până în acest moment s-au înscris într-un număr mic, să poată beneficia de această facilitate, dar să poată beneficia şi de un număr de secţii de vot suficient, astfel încât să nu le fie îngrădit dreptul de vot sau exercitarea de fapt a dreptului de vot",  a spus Copreşedintele liberal, Alina Gorghiu.

Până la mijlocul lunii, ordonanţa de modificare a Legii votului prin corespondenţă este în dezbatere publică.

Potrivit datelor oficiale, până astăzi, în Registrul Electoral pentru votul în diaspora s-au înscris doar 4616 persoane.

Legea în vigoare prevede că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie doar o lună pentru a se înscrie în Registrul Electoral şi, astfel, să opteze pentru vot prin corespondenţă sau organizarea unor secţii de vot la care să aibă acces mai uşor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza