PNL: Impozitul pe venit și redevențele să ajungă în bugetele locale

Liberalii propun un proiect de lege prin care impozitul pe venit şi o mare parte din redevenţe să ajungă direct în bugetele locale.

Adăugat: 30 Septembrie 2018
Ultima actualizare:30 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalii doresc să le asigure administraţiilor publice locale o descentralizare şi o autonomie reală.

Pentru aceasta, au nevoie de fonduri, iar PNL a propus un proiect de lege potrivit căruia impozitul pe venit şi o mare parte din redevenţe să ajungă direct în bugetele locale, a spus liderul liberal, Ludovic Orban, astăzi, la Iaşi.

"Prima soluție este legată de transferul integral al impozitului pe venit către bugetele locale, într-o cotă de 62% direct către localități, 18% către consiliile județene și 20% transferul în baza unei formule pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare. O a două soluție pe care am găsit-o este aceea ca 80% din revedențele încasate pentru exploatarea bogățiilor să se facă surse de venit la bugetul local într-o cotă de 40% către bugetul local al localității pe raza căreia se află exploatarea și 40% către bugetul Consilului Județean", a spus Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a participat, ieri, la Iaşi, la cea de-a doua ediţie a Forumului Aleşilor Locali.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza