PNL îl susţine în continuare pe premierul Florin Cîţu

PNL îl susţine în continuare pe premierul Florin Cîţu şi aşteaptă ca Alianţa USR-PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Adăugat: 19 Aprilie 2021
Ultima actualizare:19 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Liberalii spun că este dreptul constituţional al prim-ministrului să facă schimbări în structura Guvernului şi speră că tensiunile de coaliţie vor fi depăşite.

Premierul Florin Cîţu a declarat că această criză politică se va rezolva dacă Alianţa USR-PLUS va veni cu o nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii.

Şeful executivului i-a asigurat pe toţi membrii cabinetului său că le va evalua activitatea în funcţie de performanţă, de ceea ce fac şi nu de ceea ce spun că fac.

Declaraţia premierului a venit în contextul în care unii membri ai Guvernului, miniştri ai Alianţei USR PLUS, au lansat atacuri dure la adresa sa.

Florin Cîţu: Fiecare membru al cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face şi nu pe ceea ce spune că face. Eu vă spun ce v-am spus de fiecare dată, îmi voi exercita acest mandat aşa cum am atribuţiile date de Constituţie, nu voi încălca niciodată Constituţia României pentru nimeni şi pentru niciun motiv.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a stat alături de Florin Cîţu la conferinţa de presă şi l-a asigurat că beneficiază de susţinerea totală a partidului şi că nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice.

Ludovic Orban a mai spus că această coaliţie şi echipa guvernamentală reprezintă o echipă şi nu este acceptabil ca un ministru să atace premierul, pentru că nu se poate colabora în acest mod.

Ludovic Orban: În momentul în care un ministru îşi atacă un coleg, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare, este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este Guvernul, să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului, declaraţii împotriva premierului dau cei din opoziţie, nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare. În momentul în care un ministru îl atacă pe premier trenuie să plece acasă.

Preşedintele PNL spunea că este convins că acest moment tensionat va fi depăşit şi că la şedinţa coaliţiei, care va avea loc astăzi la ora 17:00, raţiunea va prima.

Şi premierul Florin Cîţu amintea că este important ca această coaliţie să continue, iar Ministerul Sănătăţii să aibă o conducere stabilă.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza