PNL: Guvernul a alocat bani pe criterii politice la rectificare

Liberalii acuză guvernul că prin rectificarea bugetară a alocat bani pe criterii politice administraţiilor locale conduse de social-democraţi.

Adăugat: 29 Iulie 2015
Ultima actualizare:29 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL , Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

PNL critică lipsa de viziune a rectificării bugerate aprobate de guvern, dar UDMR consideră că măsura aduce fondurile necesare unor unităţi administrative pentru defăşurarea activităţii şi continuarea proiectelor.   eporter:

Liberalii acuză guvernul că prin rectificarea bugetară a alocat bani pe criterii politice administraţiilor locale conduse de social-democraţi.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că pentru a-şi asigura sprijinul politic al PSD, premierul Victor Ponta a tăiat bani inclusiv de la Ministerul Apărării şi cel al Transporturilor.

"De aici se taie 1 miliard de lei, care reprezintă fix banii de investiţii, de la Apărare 100 de milioane, deşi a semnat Pactul de la Cotroceni la începutul anului, care prevedea 2% din PIB pentru Apărare", a spus Gorghiu.

Sistemul medical "are de suferit"

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu afirmă că şi sistemul medical are de suferit, prin redirecţionarea celor 600 de milioane de lei către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. 

"Dacă a mers mai bine colectarea, asta însemna că banii suplimentari trebuiau să rămână la sectorul sanitar şi duşi către programele de sănătate, către medicamentele compensate şi multe alte nevoi pe care le are sectorul sanitar", susţine Nicolăescu.

Fonduri suplimentare pentru judeţe

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, salută însă faptul că mai multe judeţe au primit fonduri suplimentare la rectificarea bugetară.

El a adăugat că proiectele derulate de mai multe primării de oraşe şi comune ar fi riscat să fie stopate, deoarece fondurile bugetare erau alocate iniţial doar până la începutul toamnei.

"Sper că aceste sume sunt în concordanţă cu necesităţile autorităţilor locale şi nu sunt împărţite pe bază politică", a spus Kelemen Hunor.

El a afirmat că formaţiunea politică pe care o conduce nu a fost consultată de guvern în legătură cu rectificarea bugetară.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza