PNL Diaspora solicită mai multe secţii de vot în străinătate

PNL Diaspora solicită mai creşterea numărului de secţii de vot din străinătate.

Adăugat: 27 Iunie 2016
Ultima actualizare:27 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţiile PNL diaspora solicită instituţiilor statului român creşterea numărului de secţii de votare din străinătate, în paralel cu votul prin corespondenţă, în vederea alegerilor parlamentare din toamnă. 

Liberalii atrag atenţia asupra faptului că foarte puţini români s-au înscris, până acum, în Registrul electoral, din cauza procedurii complexe, a perioadei  scurte de înregistrare, dar şi a campaniei insfuiciente de promovare a noii modalităţi de votare.

"Preşedinţii organizaţiilor locale PNL Diaspora au tras un semnal de alarmă asupra faptului că procedura complexă de înscriere în Registrul Electoral (RE), perioada scurtă de înscriere, precum şi campania insuficientă şi dezorganizată de promovare de către instituţiile statului român a noii modalităţi de votare, au făcut ca puţini cetăţeni români să se înscrie până acum în Registrul Electoral - aproximativ 1000 de votanţi. Organizaţiile PNL Diaspora au apreciat că procedura greoaie va genera un absenteism major la alegeri şi, totodată, va duce la episoade asemănătoare celor petrecute în noiembrie 2014", se arată într-un comunicat PNL.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, le-a cerut organizaţiilor din diaspora să aibă consultări permanente cu reprezentanţii comunităţilor de români cu privire la votul prin corespondenţă.

Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora şi Marian Zlotea, secretar general, s-au angajat să susţină propunerile preşedinţilor organizaţiilor locale ale PNL Diaspora în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei electorale pentru a nu îngrădi dreptul românilor din străinătate de a vota.

   Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza