PNL, de acord cu președintele Iohannis

PNL susţine că președintele Klaus Iohannis procedează corect când atrage atenţia asupra efectelor provocate de legislaţia salarizării în sectorul public

Adăugat: 3 Aprilie 2018
Ultima actualizare:3 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal susţine că preşedintele Klaus Iohannis procedează corect când atrage atenţia asupra efectelor provocate de legislaţia salarizării în sectorul public.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat, astăzi, că liberalii au vorbit, încă de la apariţia legii, de haosul fiscal provocat de aceste măsuri.

"Această lege contravine chiar principiilor care au fost enunţate în cuprinsul expunerii de motive. Nu a fost o lege unitară a salarizării, dimpotrivă. Dovadă că legea este proastă, este faptul că a fost necesară modificarea legii în nenumărate rânduri prin ordonanţă de urgenţă, prin amendamente la ordonanţa de urgenţa de modificare", a spus Ludovic Orban.

Şi tot liberalii au invitat-o, astăzi, pe premierul Viorca Dăncilă, în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în legătură cu starea economiei.

Premierul Viorica Dăncilă urmează să explice în plenul Camerei Deputaţilor unde sunt banii din creşterea economică.

Tema a fost aleasă de grupul parlamentar PNL, care va lua cuvântul la începutul dezbaterii pentru a motiva de ce a solicitat prezenţa prim-ministrului la Ora Guvernului.

Îngrijorările liberalilor sunt legate de datele privind puterea de cumpărare a populaţiei, stadiul investiţiilor sau absorbţia fondurilor europene.

Pentru Viorica Dăncilă este prima participare la o astfel de dezbatere de la preluarea funcţiei de şef al Executivului.

Va avea la dispoziţie cinci minute pentru a prezenta un punct de vedere în legătură cu tema anunţată.

Vor lua apoi cuvântul reprezentanţi din partea tuturor grupurilor parlamentare, iar la finalul dezbaterilor, prim-ministrul va putea răspunde întrebărilor formulate în plen de către deputaţi.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza