PNL, de acord cu amânarea votului la Codul Fiscal

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că o discuţie politică pe Codul fiscal este necesară în decursul acestei săptămâni şi s-a declarat de acord cu propunerea PSD de amânare a dezbaterii modificărilor la noul Cod Fiscal.

Adăugat: 24 August 2015
Ultima actualizare:24 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, este de acord cu propunerea venită de la PSD, considerând că un acord între partidele politice este fundamental pentru adoptarea unui Cod Fiscal bun pentru economie şi pentru mediul de afaceri.

"Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci împotriva înţelegerii tehnice de acum o săptămână a partidelor politice. Cel mai probabil acelaşi lucru s-ar fi întâmplat în plen şi mă bucur că am evitat această situiaţie. Nu văd de ce ne-am grăbi. Putem dezbate acest Cod încă o săptămână-două, până găsim formula inspirată şi bună pentru mediul de afaceri, sustenabilă pentru economie. Ca atare, veţi vedea o discuţie politică categoric în decursul acestei săptămâni", a spus  Alina Gorghiu, o declaraţie pentru Radio România Actualităţi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut amânarea dezbaterii modificărilor la noul Cod Fiscal şi i-a invitat pe liderii opoziţiei la noi discuţii, joi.

În opinia sa, proiectul trebuie dezbătut în sesiunea ordinară a Parlamentului, pentru că ar fi necesare analize suplimentare în cadrul fiecărei formaţiuni politice.

"Vor fi discuţii din nou în comisiile de specialitate, probabil. Colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână. Faptul că se întârzie cu câteva zile, nu este important. Important este ca decizia finală să ne dea garanţia tuturor, şi nouă partidelor politice, şi instituţiilor de specialitate, şi preşedintelui că votul care va fi în Parlament va fi un vot bun", a spus Dragnea.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza