PNL contestă convocarea sesiunii parlamentare extraordinare

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, susţine că sesiunea extraordinară a fost convocată neregulamentar şi anunţă că liberalii vor sesiza Curtea Constituţională.

Adăugat: 8 August 2017
Ultima actualizare:8 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL
trimite pe mail

Pe agendă se află ordonanţele de urgenţă adoptate săptămâna trecută de guvern, care trebuie să treacă prin parlament pentru a putea intra în vigoare.

Începând cu ora 15:00, plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului se reunesc separat, pentru a lua act de ordonanţele aprobate de guvern săptămâna trecută, precizează reporterul RRA .

Vorbim despre o serie de acte normative prin care pensiile de serviciu se majorează în funcţie de coeficientul de inflaţie, indemnizaţia pentru creşterea copilului se plafonează la 8.500 de lei lunar, salariile poliţiştilor se majorează cu 10%, iar ELCEN trece de la Ministerul Economiei în subordinea Primăriei Generale a Capitalei.

Toate aceste documente se vor regăsi pe ordinea de zi a plenului Senatului, ca primă Cameră sesizată.

La Camera Deputaţilor este o singură ordonanţă de urgenţă, care prevede prelungirea funcţionării şcolilor doctorale.

Deputaţii din opoziţie nu vor participa la lucrări, după ce în această dimineaţă şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsa cvorumului

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, susţine că sesiunea extraordinară a fost convocată neregulamentar şi anunţă că liberalii vor sesiza Curtea Constituţională.

"Este nevoie de solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului Permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorinţa domnului Dragnea. Poate că îşi doreşte la Teleorman, dar nu poate să îşi dorească în Parlamentul României, decât în baza Constituţiei", a spus Turcan.

Nici deputaţii PMP şi USR nu vor fi prezenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor, care va fi condusă de vicepreşedintele Florin Iordache.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza