PNL: Comunismul este temelia pe care a fost construit PSD

Liberalii susțin că "nu se poate vorbi de PSD fără comunism atunci când liderul partidului și-a anihilat toți contracandidații așa cum se întâmpla în cadrul PCR".

Adăugat: 18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:18 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu și Vasile Blaga, copreședinți PNL
trimite pe mail

PNL afirmă, într-un comunicat de presă, că "fibra comunistă există și iese la iveală în PSD în orice context favorabil abuzului și încălcării valorilor democratice".

 "Comunismul este sursa și temelia pe care a fost construit PSD. Acest lucru poate fi negat acum de Liviu Dragnea, poate face obiectul unei scenete jucate chiar în sala plenarelor PCR, poate fi o încercare de mistificare a istoriei, dar nu poate fi ștearsă evidența faptului că fibra comunistă există și iese la iveală în PSD în orice context favorabil abuzului și încălcării valorilor democratice", susțin liberalii într-un comunicat de presă.

Liberalii mai precizează că "nu se poate vorbi de PSD fără comunism atunci când liderul partidului și-a anihilat toți contracandidații așa cum se întâmpla în cadrul PCR, fapt recunoscut inclusiv de Ion Iliescu".‎

Liberalii adaugă faptul că atunci când PSD apără prin votul politic al majorității parlamentare acuzații de corupție sau girează în fruntea partidului o persoană condamnată deja pentru fapte penale este vorba tot despre reflexele comuniste.

Congresul PSD,  "un simplu târg al puterii"

Prim-vicepreşedintele executiv al PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat, la o conferinţă de presă, că în mod inevitabil, după 15 ani în care s-a aflat la guvernare şi 10 în care a dat şi preşedintele României, PSD şi-a pus amprenta asupra societăţii româneşti:

"Astăzi, PSD şi-a făcut congres. S-au ridicat în picioare, să se reculeagă pentru victimele comunismului. Cinism şi ipocrizie. Diversiune şi sarcasm. Congresul PSD s-a dovedit a fi un simplu târg al puterii între inculpaţi, trimişi în judecată sau condamnaţi. Acest târg ne demonstrează că PSD continuă în politica românească modelul de feudalism politic pe care l-a introdus după 1989. PSD nu se poate moderniza, aşa cum ne spune dl Dragnea, pentru că nu dispune de mentalitatea necesară modernizării. Modernizarea înseamnă trecerea în slujba agendei cetăţeanului. Cine din conducerea PSD poate oferi garanţii că acesta va trece în slujba agendei cetăţeanului?", a afirmat Predoiu.

Astăzi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut tuturor delegaţilor prezenţi la congres să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor din perioada comunistă.

Gestul a semnificat dorinţa PSD de a cere iertare pentru faptul că nu a avut până acum curajul să îşi asume istoria României, aşa cum a fost ea, a afirmat Liviu Dragnea.

VEZI DECLARAȚIILE LUI LIVIU DRAGNEAAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza