PNL cere mărirea salariului minim în paralel cu diminuarea taxelor

Liberalii solicită Guvernului să gândească, în paralel cu mărirea salariului minim pe economie, reducerea taxelor pe muncă.

Adăugat: 20 Decembrie 2015
Ultima actualizare:20 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

PNL a solicitat Executivului ca mărirea salariului minim pe economie să fie corelată că diminuarea taxelor pe muncă.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a menţionat astăzi că speră ca majorarea salariului minim să aibă loc în 2016, arătând că este decizia Guvernului dacă va intra în vigoare din ianuarie sau din vara anului viitor.

"Mi-aş dori să văd cele două măsuri - salariul minim pe economie şi scăderea poverii fiscale pe muncă că devin realitate într-un interval scurt de timp. De altfel, discuţiile noastre informale cu membrii Guvernului sunt în această direcţie. Am rugat membrii Guvernului să se gândească, paralel cu mărirea acestui salariu minim pe economie, la posibilitatea reducerii taxelor pe muncă", a spus Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că speră ca majorarea salariului minim să aibă loc în 2016, arătând că este decizia Guvernului dacă va intra în vigoare din ianuarie sau din vara anului viitor.

"În 2016 eu spun că va fi această mărire de salariu minim, cred că va fi. Rămâne să vedem decizia Guvernului în funcţie de consultări (...). Vom lua la cunoştinţă cu toţii de când se va aplica această măsură. Nu ştiu să vă răspund, dacă decizia va fi pusă în practică din ianuarie, dacă va fi din vară", a adăugat preşedintele PNL.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza