PNL cere introducerea proiectului privind votul prin corespondență în sesiunea extraordinară

În opinia liberallor, liderul PSD, Liviu Dragnea, are datoria morală să repare nedreptatea pe care au suferit-o românii din străinătate la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Adăugat: 1 August 2015
Ultima actualizare:1 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Liberalii le solicită social-democraţilor să introducă pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare, anunţată după 15 august, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă.

Ei cer totodată, o coalizare a tuturor forţelor politice pentru promovarea unor proiecte de interes naţional.

În opinia copreşedintelui liberal, Alina Gorghiu, liderul PSD, Liviu Dragnea, are datoria morală să repare nedreptatea pe care au suferit-o românii din străinătate la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

"Domnul Dragnea a fost în guvern când a adus cea mai mare ofensă celor din diaspora, încălcându-le exercitarea dreptului de vot. A participat la acea decizie nedemocratică de a împiedica exercitarea dreptului de vot şi cer PSD-ului condus de Liviu Dragnea să repare acea gravă eroare", a susținut Gorghiu.

Prezent la Târgovişte, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a cerut, la rândul său, o coalizare a tuturor forţelor politice pentru promovarea unor proiecte de interes naţional.

Printre acestea se numără inclusiv aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Eu nu condiţionez intrarea noastră în Spaţiul Schengen de primirea de către România a unui număr de refugiaţi. Dar aici este vorba de şedere pe termen lung. Păi dacă noi suntem solidari cu statele care au probleme, atunci să fie şi statele membre ale Uniunii Europene solidare cu noi şi să ne primească în Schengen. Sigur, în două etape, cum au spus: anul acesta cu aeroporturile şi porturile şi anul viitor şi cu frontierele terestre", a spus Blaga.

În opinia copreşedintelui PNL Vasile Blaga, forţele politice trebuie să stabilească împreună şi obiectivele pe care România le va susţine în anul 2019, pe perioada în care va deţine preşedinţia Uniunii Europene.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza