PNL cere Guvernului să renunțe la trecerea contribuțiilor sociale la angajat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susține că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională orice tentativă de încălcare a principiilor economiei libere de piaţă.

Adăugat: 22 Septembrie 2017
Ultima actualizare:22 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL
trimite pe mail

PNL anunţă că va ataca la Curtea Constituţională orice tentativă a Guvernului de a încălca principiile economiei de piaţă, precum intenţia de a obliga companiile să mărească salariile brute, după trecerea tuturor contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor.

Astfel de schimbări fiscale nu vor face decât să aducă pierderi atât angajaţilor cât şi angajatorilor, estimează liberalii.

Lideri PSD spun însă din nou că toată lumea va avea de câştigat.

Preşedintele PNL Ludovic Orban cere Guvernului să renunţe la măsura prin care contribuţiile sociale sunt mutate de la angajator la angajat, şi spune că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională orice tentativă de încălcare a principiilor economiei libere de piaţă.

"Prin aceasta, alba-neagra fiscală la care apelează Guvernul PSD, în cazul în care se menţine salariul brut, salariul net scade dramatic. Ceea ce am să vă demonstrez eu, în schimb, este că şi în condiţiile în care firmele, companiile, vor dori să păstreze salariul net la nivelul care există astăzi, pentru a putea menţine acest salariu net cu actuala fiscalitate existentă în România, costul angajatorului pentru a menţine acelaşi salariu net creşte cu 12%", a spus Ludovic Orban.

Dragnea: Obiectivul nostru este ca toţi salariaţii să nu aibă salariile mai mici

Liderul PSD Liviu Dragnea a dat asigurări că nu există niciun risc ca salariile să scadă.

"Obiectivul nostru este ca toţi salariaţii să nu aibă salariile mai mici, ci dimpotrivă să aibă contribuţii mai mari la bugetul de asigurări sociale. Când am vorbit cu foarte mulţi oameni de afaceri, şi companii mari, şi companii medii, şi companii mici, niciun om serios nu se gândeşte să folosească această schimbare de procedură, schimbare de modalitate de plată a contribuţiilor sociale, care e şi in avantajul firmelor, şi în avantajul angajaţilor, să folosească acest pretext pentru a diminua salariile angajaţilor", a susținut LIviu Dragnea.

Liderii sindicali nu sunt pe deplin convinşi de aceste promisiuni.

Ei susţin că aşteaptă să vadă lega prin care angajatorii sunt obligaţi să crească cu 20% nivelul salariilor brute, şi că până atunci mitingurile de protest vor urma calendarul stabilit.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza