PNL cere guvernului organizarea urgentă a alegerilor parţiale

PNL solicită guvernului organizarea în regim de urgenţă a alegerilor parţiale în toate circumscripţiile care au depăşit termenul legal de 90 de zile după vacantarea funcţiilor publice alese.

Adăugat: 23 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedintele PNL
trimite pe mail

Conducerea PNL a adoptat astăzi, la Iaşi, o rezoluţie în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că PSD refuză organizarea de alegeri parţiale pentru şase funcţii de parlamentari, 26 de funcţii de primari şi trei funcţii de preşedinţi de consilii judeţene.

"În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari şi a unui consiliu judeţean, Guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parţiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situaţii se poate vorbi doar despre forţarea termenului limită, în acest moment", se afirmă în Rezoluţia PNL, citează Agerpres.

PNL consideră că PSD se teme să nu piardă alegerile, acesta fiind şi  motivul, în opinia liberalilor pentru care refuză organizarea alegerilor parţiale, menţionează sursa citată.

Potrivit aceleaşi rezoluţii, liderii PNL "îşi rezervă dreptul de a acţiona Guvernul în justiţie, dacă această cerinţă va rămâne fără un răspuns adecvat".

Conducerea PNL face, de asemenea, apel la societatea civilă pentru a se alătura demersului său de organizare a alegerilor parţiale pentru funcţiile publice alese vacante.

De precizat că mâine, liderii liberali vor participa la manifestările dedicate împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române organizate în Piaţa Unirii din Iaşi.

  Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza