PNL cere guvernului implementarea obligatorie a cardului de sănătate

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, cere guvernului ca până la 1 septembrie, cardul de sănătate să devină funcţional şi obligatoriu.

Adăugat: 11 August 2015
Ultima actualizare:11 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Astăzi, într-o conferinţă de presă, Cristian Buşoi a susţinut că Executivul nu are niciun motiv pentru o nouă amânare. 

Acesta a subliniat că, în caz contrar pentru PNL va fi un nou motiv pentru a cere demisia Guvernului.

"În urma discuţiilor de astăzi, am decis să cerem în mod imperativ Guvernului României, condus de Victor Ponta, ca de la 1 septembrie să se asigure că proiectul cardului electronic naţional de sănătate va deveni cu adevărat funcţional, cardul de sănătate va deveni obligatoriu şi serviciile medicale din sistemul public de asigurări de sănătate vor fi decontate doar pe baza cardului. În opinia mea, nu există niciun motiv să mai existe o nouă amânare", a afirmat Cristian Buşoi, citat de Agerpres.

El a amintit că au existat deja  şase amânări în ceea ce priveşte implementarea cardului naţional de sănătate şi a susţinut că din datele Guvernului reiese că în cele şase luni în care cardul nu a fost pe deplin implementat se puteau face economii de 600 de milioane de lei.

Buşoi a indicat că, în momentul în care cardul va deveni obligatoriu, nu vor mai fi posibile reţetele false, vor dispărea serviciile imagistice şi de laborator fictive şi fenomenul internărilor fictive.

"Dacă de la 1 septembrie acest proiect nu va fi cu adevărat implementat, în opinia mea şi a colegilor mei va fi încă un motiv pentru a cere încă o dată demisia actualului Guvern, alături de foarte multe alte motive pe care cunoaşteţi. Mai important decât să cerem demisia Guvernului ar fi ca acest proiect să funcţioneze cu adevărat', a adăugat liberalul, menţionând că cea mai mare problemă a Executivului în acest caz a fost proasta gestionare şi comunicarea haotică", a mai spus liderul PNL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza