PNL cere demisia ministrului Muncii pentru desfiinţarea Inspecţiei Muncii

Vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că liberalii cer demisia ministrului Rovana Plumb.

Adăugat: 13 Februarie 2015
Ultima actualizare:13 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Motivul acestei solicitări este - potrivit Ralucăi Turcan- decizia PSD de a desfiinţa Inspecția Muncii și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

"PNL condamnă politizarea și deprofesionalizarea instituțiilor publice. În consecință, sancționăm măsura PSD de desființare a Inspecției Muncii și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. De asemenea, măsura PSD de creare a unui mutant instituțional, a Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, este politicianistă, neprofesionistă și dăunătoare", a afirmat Turcan, azi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că decizia PSD a fost luată "pe ascuns" fără o dezbatere publică.

"Lovitura PSD la adresa Inspecției Muncii și Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială a fost dată prin Ordonanță de Urgență pe ascuns, fără a fi pusă în dezbatere publică, netransparent și publicată în preajma sărbătorilor", a spus Raluca Turcan.

Ea consideră că "anihilarea Inspecției Muncii înseamnă liber la evaziune și fraudă".

Guvernul fără ABECEDAR

La aceeaşi conferinţă de presă,Turcan a atras atenţia că deşi a şcoala a început de mult, elevii din clasele întâi "tot nu au abecedarul pe bănci".

Turcan aminteşte că "Ministrul Educației s-a angajat ferm că elevii vor avea abecedare în prima zi a semestrului doi și nu s-a ținut de cuvânt " .

Guvernul PSD va rămâne în memoria publică drept "Guvernul fără ABECEDAR"!, a susţinut liderul PNL.

Raluca Turcan a adăugat că sunt multe şcoli din anumite judeţe care nu au primit niciun abecedar şi a subliniat că mii de copii nu au acces la învăţământul de stat obligatoriu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza