PNL cere demisia miniştrilor implicaţi în anchete penale

Biroul Politic Executiv al PNL a luat decizia de a solicita demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Adăugat: 25 Septembrie 2017
Ultima actualizare:25 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

PNL solicită demisia celor trei miniştri ai Cabinetului Tudose implicaţi în anchete penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie.

Preşedintele liberal, Ludovic Orban, a declarat că, în cazul în care aceştia nu vor demisiona, liberalii vor cere premierului demiterea lor.

Orban consideră că menţinerea în funcţie a celor trei riscă să afecteze imaginea României şi face inutil orice demers al instituţiilor statului în lupta anticorupţie, transmit reporterii Radio România Actualităţi.

"Cramponarea de putere a acestor miniştri nu face decât să arunce un blam suplimentar asupra României, un blam nemeritat' şi riscă să arate că actuala putere nu este altceva decât un grup infracţional organizat, care nu are alt scop decât să încalece justiţia şi să scape oamenii implicaţi în afaceri de corupţie din anchetele penale. (....) În cazul în care nu îşi vor da demisia, solicităm premierului iniţierea procedurii de demitere, de schimbare a acestor miniştri din funcţie. Nu poţi să stai cu trei miniştri în guvern, când împotriva la doi se solicită urmărirea penală, iar la altul, chiar dacă nu a fost fapta săvârşită când a fost ministru, ci cât a fost secretar de stat (...), nu poţi să menţii un astfel de guvern. (...)",  a precizat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că parlamentarii PNL vor vota în favoarea tuturor cererilor formulate de procurori pentru începerea urmăririi penale, a informat redactorul Radio România Actualităţi, Alina Bordeiaşu.

Conducerea PSD a decis să acorde un "sprijin total" pentru cele două membre ale cabinetului: Sevil Shhaideh - vicepremier şi Rovana Plumb - ministru delegat pentru fonduri europene, vizate de DNA în dosarul Belina.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza