PNL cere demisia lui Tăriceanu de la preşedinţia Senatului

Copreşedintele PNL, Alina Ghorghiu, consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu - Tăriceanu trebuie să plece din această funcţie.

Adăugat: 8 Aprilie 2015
Ultima actualizare:8 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

De asemenea, astăzi, într-o conferinţă de presă, Alina Ghorghiu i-a mai cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu să se conformeze deciziei CCR în cazul Şova.

Amintim că astăzi, CCR a admis sesizarea şefului CSM şi a constatat că în cazul lui Dan Şova există conflict de natură constituţională între Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Senat.

Astfel, Senatul este obligat să redacteze hotărârea referitoare la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

"Evident că ne dorim ca această hotărâre să fie publicată de urgenţă în Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict între instituţiile statului - puterea legislativă şi puterea judecătorească. Şi îi cerem în acelaşi timp liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Şova, să rupă cârdăşia cu Călin Popescu-Tăriceanu atunci când vine vorba de lupta împotriva Justiţiei", a spus Ghorghiu.

Mai mult, copreşedintele liberalilor este de părere că Tăriceanu "are obligaţia de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituţiei şi pentru sfidarea tuturor legilor şi jurisprudenţei CCR în materia analizată în cazul Şova".

Potrivit afirmaţiilor acesteia, preşedintele Senatului este "autorul moral al acestei escrocherii politice comise în Senat în data de 25 martie".

Alina Ghorghiu a lansat un atac dur şi la adresa premierului Victor Ponta despre care a afirmat că este legat de Tăriceanu prin faptul că are acelaşi "dispreţ la adresa legii".

În context, Ghorghiu susţine că şi premierul ar trebui să demisioneze.

"Demisia lui Tăriceanu şi a lui Ponta sunt astăzi necesare", a afirmat aceasta.

Alina Ghorghiu a menţionat că există posibilitatea ca PNL să conteste din nou la CCR o decizie a Senatului contrară deciziei Curţii.

De asemenea, liderul PNL a recunoscut că în prezent nu există o majoritate parlamentară care să ducă la schimbarea guvernului şi a adăugat că intenţia formaţiunii de a depune moţiune de cenzură rămâne valabilă.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza