PNL cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa privind Inspecţia Muncii

Liberalii solicită contestarea la CCR a Ordonanţei de Guvern princ are se desfiinţează Inspecţia Muncii.

Adăugat: 23 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristina Pocora, purtător de cuvânt al PNL
trimite pe mail

PNL îi solicită din nou Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa de Urgenţă care desfiinţează Inspecţia Muncii.

Purtătoarea de cuvânt a partidului, Cristina Pocora, atrage atenţia că a trecut deja o lună şi Avocatul Poporului nu a răspuns la prima cerere a liberalilor şi nici la sesizările sindicatelor şi inspectoratelor teritoriale de muncă.

"Îi spunem, din nou, domnului Victor Ciorbea că lipsa de măsuri a instituţiei pe care o reprezintă face ca Inspecţia Muncii, instituţie cu aproximativ 2.400 de angajaţi, care a funcţionat foarte bine până în acest moment, care supraveghează o piaţă a muncii cu 4,4 milioane de salariaţi oficiali şi are grijă ca statul să-şi recupereze banii din taxarea muncii şi sancţionarea celor care angajează 'la negru', să dispară şi acest lucru nu trebuie să se întâmple! Avem nevoie de o instituţie a Inspecţiei Muncii independentă, funcţională, instituţie care să fie reglementată în continuare prin lege organică, să funcţioneze în folosul cetăţenilor şi nu să fie sursă de răsplată pentru membrii de partid ai PSD", arată Cristina Pocora.

Prin această ordonanţă, instituţiile Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială urmează să fie desfiinţate şi înlocuite cu o instituţie unică în subordinea Ministerului Muncii.

Liberalii susţin că astfel Guvernul va suspune acest domeniu controlului politic, iar angajaţii îşi vor pierde orice speranţă de a-şi face dreptate în relaţia cu angajatorii.

Zilele trecute, cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national au anunţat că dau în judecată Guvernul pentru desfiinţarea Inspecţiei Muncii.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza