PNL cere alegeri anticipate

Partidul Naţional Liberal propune organizarea de alegeri anticipate, în urma demisiei premierului Victor Ponta, a anunţat miercuri copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Adăugat: 4 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Opoziţia parlamentară consideră că, în actuala situaţie, se impune organizarea de alegeri anticipate.

"Nu e o surpriză pentru nimeni că astăzi PNL solicită alegeri anticipate. Solicităm asta încă din ianuarie 2015. (...) Credem că azi cel mai rezonabil şi mai echilibrat lucru şi care vine în aşteptarea solicitărilor societăţii civile nu e altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic. Sper că în ceasul al doisprezecelea vom avea lideri de partide parlamentare responsabili care vor înţelege cât de important e în acest moment să nu ignorăm sau să ne facem că nu înţelegem care sunt solicitările celor care au protestat", a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că această soluţie trebui îmbrăţişată de toate partidele.

"Îl vom suna pe domnul Dragnea, o să-l sunăm şi pe domnul Tăriceanu, o să-i sunăm pe toţi să le spunem care e punctul nostru de vedere şi sperăm că vom găsi deschidere la o formulă care (...) înseamnă un nou Parlament legitimat prin votul popular", a mai spus Gorghiu.

AUDIO Declaraţii Alina Gorghiu şi Vasila Blaga

Alina Gorghiu a adăugat că liberalii consideră demisia Guvernului şansa unui nou început pentru clasa politică ce trebuie să manifeste toleranţe zero faţă de corupţie şi clientelism.   

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după şedinţa coaliţiei majoritare, din care fac parte PSD, UNPR şi ALDE,  că social-democraţii nu sunt de acord cu declanşarea alegerilor anticipate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza