PNL caută premier pentru "guvernul de criză"

Opoziţia este încrezătoare în şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură. Liberalii au început deja să se gândească la posibilii noi premieri.

Adăugat: 21 Octombrie 2010
Ultima actualizare:21 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deşi neconfirmaţi oficial, în viziunea liderului PNL, Crin Antonescu, potenţialii prim-miniştri ar fi Stere Farmache, actualul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, Mariana Gheorghe, un cunoscut om de afaceri, şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, care revine practic în postură de potenţial şef de cabinet.  
 

 

 

De ceva vreme numele lui Klaus Johannis este vehiculat ca fiind o soluţie salvatoare în momentele de criză.
 

 

 

La fel s-a întâmplat şi în toamna lui 2009 când preşedintele Traian Băsescu a respins însă candidatura sa pentru funcţia de premier.
 

 

 

Acum, primarul Sibiului este din nou vizat pentru acest post, dacă guvernul cade ca urmare a moţiunii de cenzură.
 

 

 

Klaus Johannis a părut însă puţin luat prin surprindere de aceste informaţii: "Sunt speculaţii ale unor oameni care lucrează în media mai degrabă decât ale politicienilor. Acum nu am discutat asemenea chestiune." 

 

 

 

Crin Antonescu crede că strategia şi formula de guvernare, pentru situaţia în care moţiunea de cenzură trece, trebuie gândită de pe acum, de aceea PNL doreşte să discute cu PSD şi PC despre posibilul viitor premier, categoric un independent - spun liberalii.
 

 

 

PSD nu face deocamdată nici o nominalizare

 

 

 

Contactat telefonic, preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că persoanele nu sunt deocamdată importante.
 

 

 

Social-democratul a precizat că partidul său se concentrează acum să adune voturile necesare trecerii moţiunii de cenzură, de aceea nu poate spune nici dacă agrează ideea unui independent în fruntea unui guvern de criză.
 

 

 

"Nu am discutat aşa ceva şi nu putem să agreăm ceva ce nu am discutat, iar în general vorbim de oameni şi de scaune, de funcţii. E categoric greşit. În momentul ăsta, România aşteaptă altceva de la noi, nu să ne batem pe funcţii sau să vedem cine pe ce loc se aşază."
 

 

 

"Ceea ce este important pentru noi, pentru PSD, este să obţinem suficiente voturi pentru a schimba guvernul Boc. În momentul în care acest guvern este demis de parlament, ne vom întâlni şi vom propune preşedintelui un guvern comun, un guvern de criză", a declarat liderul PSD.
 

 

 

Moţiunea de cenzură pregătită de opoziţie la adresa guvernului va fi votată în 27 octombrie.
 

 

 

Dacă moţiunea trece, guvernul Boc îşi încetează mandatul.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
21 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza